Dikke onvoldoende van Elsevierlezers (8/4)

Lezers van Elsevier konden reageren op het stuk van redacteur Eric Vrijsen. En elke reactie op dat stuk kan (en wordt) door de Elsevierlezers beoordeeld. Het stuk dat – op één na - het slechtste van alle reacties werd beoordeeld, kwam (uiteraard?) van mijn hand. Kennelijk heb ik het allemaal niet goed begrepen, want ik kreeg twee sterren van de vijf sterren, een dikke onvoldoende dus. Mijn stukje van gisteren moest ik terugbrengen tot 1000 karakters en dit bleef er nog maar van over:

“…betrokken bij terroristische activiteiten…”? Dat beweert alleen Vrijsen. De Volkskrant spreekt over “banden met een terroristische organisatie.” De Standaard meldt enkel dat er in Denemarken een gerechtelijk onderzoek wordt geopend tegen de Turks-Koerdische PKK-zender. Net als The Washington Post: “On another contentious issue, Fogh Rasmussen said Denmark was continuing a four-year investigation of Turkish claims that Copenhagen-based Roj TV has ties to the Kurdistan Workers’ Party, or PKK.
In Duitsland werd ROJ-TV in 2008 verboden. “Durch seine Tätigkeit fördert er in nachhaltiger Weise den Zusammenhalt und den Fortbestand der verbotenen PKK”, stelde de Duitse Minister van Binnenlandse zaken, Wolfgang Schäuble. Der Spiegel verduidelijkte verder: “Der Sender sei in ihre Organisationsstruktur eingebunden, so der Minister.
Kortom, de weergave van Vrijsen kom ik in elk geval nergens anders tegen. Tendentieus stuk.


Hoe moest het dan wel? De meesten kregen vijf sterren en er waren een paar 4-sterretjes. Naast – uiteraard – die met twee sterren (voor die slechte, die uit mijn koker kwam).
Hieronder volgt een kleine bloemlezing, geselecteerd uit de 62 reacties:

Die Turken begrijpen helemaal niets van de Westerse waarden. Ook de verlichting is aan dat land voorbijgegeaan, alleen de islam staat op een voetstuk, de wet is secundair. Wat dat betreft zijn het barbaren die nooit tot de EU zouden mogen toetreden. (5 sterren)
*
Turkije heeft zijn ware gezicht laten zien..Wij zijn achterlijk en dat moet Europa weten, zullen ze wel gdachth hebben. Zo Moslim, om te dreigen, eisen en willen en NIKS er voor over hebben. Zonder enige respect te tonen voor de basis waar de NATO voor staat. (4 sterren)
*
Ze zijn macho's, hebben een misplaatst eergevoel, erkennen geen scheiding tussen kerk en staat, zijn onbetrouwbaar, hebben lange tenen, reageren uitermate emotioneel en gunnen de ander niks. Daarom nooit of te nimmer deze turken in de EU. (4 sterren)
*
Oplossing: Obama maakt Turkije de nieuwste staat van de VS. Dat lost het probleem van toetreden tot de EU helemaal op. En voor wat multikulti kan hij er Mexico ook bijnemen (direkte verbinding naar de drugs!) (5 sterren)
*
het gaat maar door. wie stopt deze klucht rond turkye.
we staan erbij en kijken ernaar. het is de dood in de pot van Nederland. we hebben onze ziel allang verkocht aan de nieuwe wereldorde. en maar geloven in wereldvrede..komt me zo bekend voor.....de geschiedenis blijft zich herhalen. nu zal Obama ons redden,lees,uitleveren met huid en haar. gewoon aan de islam met z'n wrede dienst aan een god met 635 of meer gezichten. net als de volgelingen....niet te volgen, en zeer onbetrouwbaar. waar zit ons verstand..STOPPEN DIE HANDEL. laat turkye zich maar verbinden aan de zelfde oproerkraaiers en verraders die tegen Israel durven vechten. nix beter..maar met een schijnheiliger gezicht. doen of ze bij ons horen..JA,JA. (5 sterren)
*
Een voorproefje van wat ons te wachten staat als Turkije toetreedt tot de EU.
Het land is te groot, niet Europeesch, te nationalistisch, te islamitisch, te arm, te achterlijk en het zou Europa verschrikkelijk veel geld gaan kosten aan hulp. (5 sterren)
*
Maar het ondemocratische, Islamitische drammerige altijd verongelijkte en achterlijke Turkije mag nooit toetreden tot de EU. (5 sterren)
*
In de aard verschillen islamieten niet van fascisten in hun omgang met anders denkenden. (5 sterren)*
Eric Vrijsen maakt een denk fout, hij veronderstelt dat menig europese regeringsleider moet hebben verzucht: In vredesnaam dit land niet in de EU. Amerika met Bush wilde het, Obama dringt er met nadruk weer op aan. Er is geen enkele europese regeringsleider die hier concreet stelling tegenover inneemt. Het zal zeker gaan gebeuren ondanks alle mogelijke verzuchtingen! Amerika staat als economisch machtsblok tegenover een geduchte concurerend de EU. Het kan toch niet slimmer om Europa uit te schakelen, door te zorgen dat de Islam o.l.v. Turkije in de EU gaat meebepalen en overheersen. Chaos verzekerd toch!
Onze elieten zullen zich door Obama(de nieuwe messias) zeker in laten pakken, let maar op. (5 sterren)
*
toen ik studeerde vielen midden-oosten studenten op het hetzelfde soort gedrag , altijd zeuren zaken vertragen dreinen , hh politici knoop dit erdogan gebeuren in je oren en zadel ons niet op met turkije in de EU (5 sterren)
*
Moslim-knecht Obama zal er voor zorgen dat Turkije in de EU komt. Of we nu willen of niet. Ook zal Obama Israël schaakmat zetten door zijn gerotzooi in Iran. Door voor een socialistische Obama te kiezen hebben de Amerikanen de wereld (en zichzelf) in grote onbalans gebracht. We zijn in het westen zo ontzettend genaaid.
Alleen beseffen de meesten het nog niet. Dat zal echter snel veranderen. (5 sterren)
*
De tenen van Turken (moslims) zijn zo lang, dat je er ,hoe je jezelf draait of keert, altijd op trapt. (5 sterren)
*
En zo gaat dat maar door....