Sent en het causale verband (4/7)

Veel topvrouwen haken af bij ING en dat is volgens prof. Sent (Radboud Universiteit) een jammerlijk gemiste kans (Vk, 30.07.09).
Uit onderzoek blijkt “dat keiharde bedrijfseconomische indicatoren beter uitvallen met vrouwen aan de top. Zo heeft onderzoek van het Amerikaanse Catalyst laten zien dat Fortune 500-bedrijven met relatief meer vrouwen in de raden van bestuur het over een periode van vier jaar maar liefst grofweg 50 procent beter doen dan ondernemingen met relatief minder vrouwen in de raden van bestuur.” Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit blijkt dat bedrijven met een vrouw in het bestuur gemiddeld 23,3 procent rendement op het eigen vermogen behalen, tegen 13,7 procent bij ondernemingen met alleen mannen in de top.”
Analyse. Als er meer vrouwen aan de top staan, dan gaat het beter met het bedrijf. Maar de relatie tussen kwaliteit en vrouwen aan de top is niet zo eenduidig als het in eerste instantie lijkt. Voor een causaal verband is meer nodig dan het eenvoudig naast elkaar plaatsen van twee variabelen. Er kan een derde factor in het spel zijn, die er toe leidt dat het bedrijf het beter doet én dat er meer vrouwen in de top terechtkomen.