Bartels & de schadeclaim tegen de bestuurders van de DSB (14/10)

Dion Bartels, advocaat, gaat namens zijn cliënten procederen tegen de kopstukken van DSB Bank. Die zijn volgens hem hoofdelijk aansprakelijk te houden voor de ondergang van de bank. Dat is vooral interessant voor DSB-spaarders die meer dan 100.000 euro op de bank hebben staan. Op de website van Bartels Advocaten kunnen zij zich bij zijn kantoor melden. Bartels wil vandaag een procedure starten tegen Dirk Scheringa, Hans van Goor en Bartels’ partijgenoten Gerrit Zalm, Robin Linschoten, Frank de Grave en Ed Nijpels.
Er zit wel een prijskaartje aan. Alleen al de aanmelding kost 2500 euro (ex btw). En als men de zaak wint, dan krijgt het kantoor 5% van de vergoeding.
Waarom niet wachten tot de curator zegt “u krijgt uw geld (niet)”, wilde Pauw weten.
“Wij vrezen dat er een tekort zal zijn in de boedel. En nù zijn ze verzekerd”, aldus Bartels
Analyse. Wat te denken van het antwoord van Bartels? De presuppositie is dat de bewindslieden straks niet meer zijn verzekerd en dat een aansprakelijkheidsstelling dus niet succesvol zal zijn. Dat weet Bartels niet (en - buiten het kader van deze webstek - dat ligt ook niet voor de hand. Bovendien zijn Zalm, de Grave en Nijpels al vertrokken.)
Op de website van Bartels vindt men evenmin iets over deze vooronderstelling.