Bleeker en de strijd tegen vaccins 1 (25/11)

Anneke Bleeker, de grote virusbestrijdster, krijgt langzaamaan de status van bekende Nederlander. Eerst heeft ze eigenhandig de intentingscampagne voor jonge meisjes tegen baarmoederhalskanker om zeep geholpen en tegenwoordig heeft ze haar pijlen op het griepvaccin gericht.
In NOVA mocht ze tekst en uitleg geven, in de Volkskrant werd er onlangs driekwart pagina aan haar besteed en in Pauw & Witteman werd ze eerst uitgenodigd en vervolgens weer afgezegd, omdat Klink anders niet wilde komen. Ook heeft Bleeker een site: verontrustemoeders.nl. Publiciteit genoeg.
Op deze site vertelde een vrouw het volgende: “Volgens de arts die mijn moeder de gewone griepprik gaf krijgt de ene groep een placebo en de andere groep het Mexicaanse griepvaccin.” Luc Lansing mailde daarop Anneke Bleeker: “Volgens de arts die mijn moeder de gewone griepprik gaf krijgt juist de ene groep het Mexicaanse griepvaccin en de andere groep een placebo. Precies andersom dus.”
Binnen vijf minuten kreeg hij een reactie van Anneke: “Sorry, wil je dit toelichten? Als iets niet klopt halen wij het weg.” (NRC, 24.11.2009)
(wordt vervolgd)