Maassen + Paay = de Linkse Kerk (12/12)

“Ik vind jou een zielige aandachtsjunk”, sneerde Theo Maassen naar Patricia Paay. Ze stond op haar zestigste in haar blootje in de Playboy en dat bekoorde Maassen niet. “Een vriend van mij is necrofiel. Ik denk dat hij het wel kan waarderen”, aldus Maassen.

Verder had dit stukje televisie niet veel om het lijf, maar op Elsevier plopte vervolgens een discussie op. Het ging daarbij niet alleen over de zestig haar oude borsten van Paay, maar verrassenderwijs ook over de Linkse kerk. Het verband ontging me, maar voor een aantal reageerders was de relatie ‘Maassen-neptieten-links’ volstrekt helder. Hieronder een kleine vermakelijke bloemlezing:

“Nu heeft van Nieuwkerk waarschijnlijk niet meer genoeg tijd gehad om Geert Wilders af te zeiken, dit zullen ze bij de VARA niet zo leuk vinden! DWDD heel eng programma!”

“Linkse platvloersheid van drie mensen aan een tafel in een tv uitzending.”

“Wat mij opvalt is vooral de nieuwe truttigheid. Een moreel oordeel vellen als (links) amusement. Zelden zo'n staaltje bewijs van behoudend denken gezien. Wat krijgen we straks: de talibannisering van het 'geëngageerde' cabaret?”

“Links liet zich behoorlijk in hun kaarten kijken. Maasssen is gewoon een linkse schobbejak, die in voorstellingen invaliden te grazen neemt. Het is een laag stuk vreten, het vriendje en opperwezen waar van Nieuwkerk zo tegen op kijkt. Maassen de linkse islam-appeaser laat nu zien wat een drek links in werkelijkheid is, geen fatsoen, geen mededogen, net als hun lievelingen de moslims.”

“Maasen, de politiek correcte namaak-cabinettist, ben nog niet vergeten hoe hij enkele weken geleden zijn vergelijking van groenlinks met de nsb, onder de streng-blikkerige druk van van nieuwkerk, heel erg snel corrigeerde in PVV. Te bang om dat ie met zijn echte mening geen schnabbeltjes meer van de vara krijgt. Al met al een smerige opportunist la lettre !!!”

“Bij Maassen zie ik plots een lokale politiek correcte ondervoorzitter van Groen Links.”

“Waarom moet zo'n linkse grappenmaker (soms is hij leuk) zich daar serieus druk over maken?”

“Wat een onbeschofte vlegel is deze neurotische dief, die van zijn gereutel een linkse moraliserende caberet voorstelling probeerde te maken.”

Dat resulteerde in een paar oproepen tot geweld. Hier een voorbeeld:

“Zo gaat het met al die linkse kerk grapjassen ofwel de lievelingen van de publieke omroep; ze voelen zich ver verheven boven het publiek en denken dat ze alles kunnen zeggen. Het spijt me maar dit heeft niets te maken met vrijheid van mening, maar is gewoon puur onbeschoft en beledigend op de persoon gespeeld. Call me old fashioned, maar deze psycho verdiende gisteren een ouderwetse knal voor z'n kop van een echte vent.”

(En dan te bedenken dat ik ooit voor dat blad heb geschreven.)