Herman de Regt over het paranormale 2 (28.4.10)

Herman de Regt heeft dus grote bezwaren tegen het programma ‘het zesde zintuig’. Kennelijk heeft hij niet iedereen kunnen overtuigen. Hieronder een kleine bloemlezing van reacties op de website van Trouw.

“Volgens mij moet De Regt eerder geholpen worden. Anti-theisten zijn de meest bekrompen en hardvochtige mensen en schadelijk voor hun omgeving. Met hun singulaire zekerheid van ‘alleen wat aantoonbaar en reproduceerbaar is, is waar’ maken ze gevoelens en waarheden dood.”

“…de fundamentalisten geloven hun eigen verhaal, er wordt teveel geoordeeld over wat men niet wil en kan begrijpen.”

“Daar hebben we weer zo'n man die denkt te weten wat er in het brein van kinderen omgaat. Beste Herman de Regt, heb je ooit wel eens gehoord van de nieuwe mens. Nee, waarschijnlijk begrijp je er geen bal van. Laat deze kinderen met rust, want het zijn de voorlopers van een hoger spiritueel nieuwe mens. Dat proces is al in de jaren zestig begonnen en ja ik ben er ook een van. Het heeft allemaal te maken met 2012 de overgang naar de 5de dimensie. Het hoger bewuste en spirituele tijdperk. Maar jullie hebben schijnbaar liever dat deze kinderen worden vol gestopt met pilletjes. Kap daar mee.”

“Wat een arrogante stelling van de heer de Regt om te veronderstellen dat dergelijke ervaringen van kinderen per definitie waanbeelden zijn. Ik geloof zeker dat er meer is tussen hemel en aarde, veel meer dan wij als mens met onze bekrompen en door culturele vorming vooringenomen geestelijke vermogens voor mogelijk kunnen houden.”

“De Regt (…) heeft de dogma’s van een streng gelovige.”

Analyse. Een hoog ad hominemgehalte: een bekrompen, hardvochtige fundamentalist, streng gelovige, die er arrogante stellingen op na houdt.