And now something completely different (21.1.2011)

Op de site ‘webcijfers’ werd deze blog genadeloos beoordeeld. Op een schaal van 10 scoorde deze blog een 0,7. Da’s dus niet echt goed.

Eerst iets over die site ‘webcijfers’. “Hierbij word (sic) vooral gekeken of de inhoud van de site overeenkomt met de meest belangrijke elementen zoals de beschrijving, meta tags, links, headers etc”. Wat heeft men onderzocht? “Dit raport (sic) is gegenereerd over de voorpagina van drogredenen.nl”

Eerlijk gezegd snap ik niet zo veel van 'webcijfers'. Zo kunnen we op de site het volgende lezen: “De Titel (sic) is het eerste wat iemand ziet als iemand een website zoekt. Geloof het of niet maar een behoorlijk aantal pagina's bevatten geen titel.” De maximale score is 100%; ik kreeg 0%. Met de karakters is ook iets mis, lees ik. “De meta beschrijving van deze pagina is 1 kakakters (sic) lang”. Oh.

“De headers hebben een 0 % overeenkomst met de text (sic).” Ah

Met de inhoud is het ook niet best gesteld, want kennelijk weet ik niet wat drogredenen zijn. “De titel van een website behoort ee (sic) deel van de lading van een pagina te dekken. De overeenkomst tussen de titel van deze pagina en de inhoud is 0 %.” Zozo…

Verder bevat mijn pagina slechts 1 woord: “Een ideale pagina bevat tussen de 400 en 600 woorden. Volgens onderzoek is dit het beste aantal woorden om een verhaal duidelijk te maken zonder de aandacht te verliezen. Op deze pagina staan 1 woorden.” Ik dacht toch echt iets meer ingeklopt te hebben.

Maar het wordt nog erger: “ 0 headings geveonden (sic) op de pagina met de volgende texten (sic). Geen headings gevonden !” En mijn server ligt kennelijk in Nigeria of zoiets. Ook niet goed.

Verder zijn er nog wat gratis adviesjes. Wat te denken van deze: “Hoe meer revante (sic) pagina's naar jou (sic) site linken des te beter zal jou pagina het over het algemeen doen.” En uiteraard zijn ze bereid - ongetwijfeld tegen een aardig bedrag - om deze site tot een succes te maken.

Ik - op mijn beurt - wil de site webcijfers nomineren voor De Vinger. Dat wil zeggen, de middelvinger.